De Corona crisis raakt de economie hard. En daarmee staat de beschikbaarheid van stages en leerbanen voor mbo, studenten onder druk. Dit geldt ook voor vmbo-leerlingen in een leerwerktraject en leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs die gebruik maken van stages bij leerbedrijven.

Het doel van de Subsidie Praktijkleren is om bedrijven te stimuleren om een praktijkleerplek of stageplaats aan te bieden aan de scholieren. Bedrijven die een stageplaats bieden aan leerlingen kunnen hiervoor een vergoeding aanvragen van maximaal € 2.700 per stageplek per schooljaar. De subsidie kan worden aangevraagd voor stageplaatsen van leerlingen van de onderwijssoorten MBO BBL, Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs, VMBO BBL, VMBO Entree.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per stagiair voor een stage/leerwerktraject van 40 weken. Indien de stagiair een deel van het schooljaar stage loopt, wordt de subsidie naar rato bijgesteld.

Voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen

De voorwaarden die per opleiding verschillen kunt u vinden op onze website 123praktijkleren.nl . Hier kunt u ook gelijk de subsidie aanvragen.

De subsidieaanvraag direct in 3 simpele stappen geregeld vanaf 2 juni!

De subsidieaanvraag voor het schooljaar 2020-2021 kan van 2 juni tot en met 16 september ingediend worden. Na 16 september worden de aanvragen niet meer in behandeling genomen! Als bedrijven zich nu alvast registreren komen ze bij ons in het systeem en begeleiden wij hen bij het volledig en op tijd in orde maken van de complete subsidieaanvraag en het indienen hiervan. Een aanvraag wordt in 3 stappen opgesteld:

  • Stap 1: Laat het stagebedrijf zich aanmelden en registreren via https://123praktijkleren.nl . Stuur een kopie van de stageovereenkomst mee.
  • Stap 2: Gegevens aanleveren: de bedrijven ontvangen van ons een bericht met een overzicht van de aanvullende gegevens die wij nodig hebben.
  • Stap 3: Subsidie ontvangen: wij controleren de aanvraag en dienen deze in bij het RVO. De subsidie wordt rechtstreeks aan het bedrijf overgemaakt (achteraf in december 2021).